essentially Blue Lemonaid
Vendégjátékos Dubaiból

Ezt a tesztalanyt Vincének és anyukájának köszönöm, akik Dubajt is megjárták, csak hogy hozhassanak egyet ebből a különleges kék limonádéból.

A kis negyedliteres szögletes palackocska arab feliratos oldalát fotóztam le, de a szemközti oldalon minden megtalálható angolul is. Külön kiemelik a fő összetevőket, elsőként a „blue spirulina” nevű valamit, ami cianobaktériumokból álló biomassza (korábban kékmoszatnak is hívták), és bármilyen furcsán is hangozhat magyar fülnek, ősi azték (és általánosságban középamerikai) tápanyagforrás.

A többi fontosabb összetevő kevésbé meglepő: citrom, citromfű, lime és agávé. Jó, az agávé meglepő, na.

A bizarr kék szín sehogy sem illik a műfajhoz, de mivel a csomagolás szerint mangánban gazdag, ami nyilván ellenállhatatlan a célközönség számára, így bátran felrázom (ahogy a kupak matricája is javasolja) és már csavarom is le a kupakját.

Az illata nem különösebben jó. Kicsit amolyan beteg limonádéra hajaz. Limonádéra, ami túl régóta várja, hogy elfogyasszák. De nem tűnik mesterkéltnek, ez igazi citrom. Az íze hasonló benyomást kelt. Rossznak semmiképp nem mondanám. Olyan, mintha egy közepes házi limonádéba beledöntöttek volna egy kis citromos zöld teát. Különösen a lecsengésében van némi szokatlan, amolyan vörösáfonyás fanyarság. Egy pillanatra billegett az álláspontom, hogy szeressem-e, de valahogy elkezdte automatikusan itatni magát, és ezzel eldőlt: jó kis limonádé ez. A cukorral csínján bántak, más édesítővel szerencsére nem is kísérleteztek.

A kék színnek az élvezeti érték szempontjából semmi jelentősége, fogjuk fel egy gegnek. A kis kék szmötyik, amik úszkálnak benne, szintén nem tűnnek fel fogyasztás közben. Ötösnél gyengébb, négyesnél jobb – legyen hát négyötöd.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr9817989918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása