Jana vitamin immuno limun
Vendégjátékos Horvátországból

Általában óvatosan közelítek a nagyon sportosra / tudományosra kalibrált dizájnnal támadó limonádékhoz, mert valami titkos közmegegyezés lehet a háttérben, miszerint ezeknek „sport-ízűnek” kell lenniük. Semmi természetesség, semmi cukor, kirobbanó gyümölcsaromáról szó sem lehet, hacsak nem az egyezményes tuttifrutti ízt értjük alatta. De a reményt sosem adom fel, és ért már kellemes meglepetés is ezen a téren.

Lássuk, mit ígér a nálunk elsősorban ásványvizéről ismert Jana a puritán palackon. C, B12, B6 vitamin, valamint cink hivatott gondoskodni arról, hogy a frissítés mellett az immunrendszerünk is megkapja általa a megfelelő karbantartást. A címke angol oldalán ráadásul nem csak „limun” (citrom) szerepel, mint a horváton, hanem „squeezed lemon”, azaz facsart citrom. Az apróbetűs részt ugyan már nem fordították angolra, de annyit így is kisilabizáltam belőle, hogy a citromtartalom, amit gondos kezek lágyan belefacsartak az ásványvíz alapba – tádáám – másfél százalék.

Illata kellemes, bár erőtlen, és a várt mesterkéltségnek nyoma sincs benne. Jó kezdet! Sajnos azonban ezzel véget is ér a pozitívumok sora. Az íze ugyan nem rossz, de csak emlékeztet egy jó limonádéra. Igen, ez maga a folyékony limonádé-emlék. Az lehet ilyen, amikor otthon már majdnem elfogy a kancsóból a jól-rosszul elkészített limonádé, és rájövünk, hogy még hatan nem ittak, ezért felöntjük vízzel. Ha legalább szénsavas volna, akkor nevezhetnénk egy izgalmas szódavíznek, így azonban kipukkant lufi, húr nélküli gitár, hűlt hamu a grillrács alatt.

Szomjoltásra nyilván alkalmas, megcsömörleni ettől nem lehet, de a limonádék rangsorában csak azért nem sorolom a középmezőnynél hátrébb, mert ott nem a gyengécskék, hanem a szörnyszülöttek vannak. Legyen tehát hármas.

Köszönöm Csott Márknak a tesztalanyt!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr3917930273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása