FANTA Zero Citrom

Alighanem a legkommerszebb limonádé a magyar piacon, nem is értem, hogyhogy eddig nem került sorra. Az összetéveszthetetlen fantás flakon enyhe sárgával árnyalt fehéres színű üdítőt tartalmaz. A felirat szerint nem citromos, hanem citrom ízű, bár a rend kedvéért 3% citromlét is hozzálöttyintettek. Ezután még 5 apróbetűs soron sorolják a modern élelmiszer-alkímia csodálatos összetevőit. Nagy tudomány a citromcsinálás!

Az illatán érezhető az igyekezet, de a citromaromás illat sem fedi el a mesterkéltséget. Ízében az első benyomás az édesség. A második is az édesség, ami lassan cseng le, köszönhetően az édesítőnek, amivel készült. A kevesebb néha több: sokkal finomabb lenne, ha engedték volna a savakat érvényre jutni. Sajnos az íz alig-alig citrusos. Ha azt mondanák, hogy ez egresszörp (*pöszméte, köszméte), azt is elhinném. Ettől még nem teljesen ihatatlan, agyonhűtve, sok jéggel és citromkarikával elfogadhatóvá tehető, de többtucatnyi limonádéval való megismerkedéssel a hátam mögött ennek bizony legfeljebb kettest adhatok.

Utóirat: 10 perccel a limonádé elfogyasztása után még mindig érzem az émelyítő édesítő-ízt a számban. Nem jól van ez így.

Utóirat2: még 2 órával az utolsó korty után is érezni az utóízét! Ilyet még nem pipáltam. Nagyon nem oké…

Beszerzés helye: Spar (Budakeszi)
Beszerzés ideje: 2022. 04. 16.
Ára: 419,-Ft (838,-Ft/liter)

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr3517814279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása