firefly Lemon, Lime & Ginger

Az eddigi egyik legdekoratívabb csomagolású limonádé, amivel találkoztam. És a szép mintát egy perforáció mentén feltépve el is távolíthatjuk az üvegről, hogy az újrahasznosítást megkönnyítsük. Nem tudom, mennyi a tényleges haszna, de már maga az ötlet is tetszik*. Ennél az identitászavaros terméknél amúgy rezeg a léc, hogy limonádénak tekinthető-e, mert a víz után a szőlőlé a legfontosabb alkotóeleme, de ez csak az apróbetűből derül ki. A fő üzenet inkább a „botanikai” komponensekre fókuszál.

Kibontva a vákumkupak kellemes csattanással jelzi, hogy jól zárt eddig. A feltárulkozó illat kifejezetten kellemes: gyermekkorom kedvenc kanalas étrendkiegészítőjét, a Vitacolant idézi. Meg valamilyen beazonosíthatatlan gyümölcsteát. Kitöltve az utóbbira erősít rá a látvány: világosbarna opálos lé. Az íze is kellemes, bár limonádéktól meglehetősen elrugaszkodott. Ha nem szemtelenkedne benne a gyömbér csípőssége, akkor sima gyümölcsös, citromos jeges-teának hinném. De ott szemtelenkedik, amivel kifejezetten komplex hatást kölcsönöz neki. Újabb és újabb kortyra van szükség, hogy felfedezzük az általa elmesélt történetet. Az utóízben a gyömbér érezhető legtovább.

Semmiképpen nem lesz a kedvenc italom, de tény, hogy egy üde színfolt az eddigi palettán. Limonádésága annyira határeset, hogy nem is fair leosztályoznom – de ha mégis jegyet kell adnom, akkor csavarok rajta egyet: italként négyötödöt, limonádéként egy kettest megítélek neki. Az együtt egy erős hármas.

Beszerzés helye: Culinaris
Beszerzés ideje: 2022.04.12.
Ára: 1.199,-Ft (3.633,-Ft/liter)

*: egyáltalán nem működik. A fóliát kínkeservesen lehet csak lefejteni, és esze ágában sincs a perforáció mentén szakadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr7017814291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása