BIR GO

Horváth Tibor Márton barátomnak köszönöm a tesztalanyt.

Kicsit kilóg a sorból ez az üdítő, mert nem vagyok róla meggyőződve, hogy limonádénak tekinthető-e ez a minden szempontból limonádénak látszó, de sör alapú, bár alkoholmentes ital. A félliteres doboz cseh nyelvű felirata és a kép alapján citrom és lime adná a karaktert, az 55%-nyi alkoholmentes sör mellett persze.

Kibontás után átütően intenzív citrusosság árad belőle. Az illata tényleg szenzációs. Talán pont a sör komlóssága adja azt a kis fűszeres pluszt az illatban, ami miatt egyből inni támad kedvem. Pohárba töltve szépen felhabzik, ami a sörre jellemző tulajdonság, de húsz másodpercig sem tart a hab – tehát mégiscsak inkább limonádé ez. A színe narancssárga, enyhén opálos, benne szépen látszanak a felszálló buborékok. Ilyen előzmények után szinte röpködök a lehetőségtől, hogy végre megízlelhetem. De az első korty visszaránt a földre. Egy olcsó citromízű ice-tea, szódavíz és némi kiherélt sör találkozása az egész, semmi több. Halovány aromák, pillanatok alatt lecsengő íz, semmi savasság, És egyáltalán semmi olyan, amit az illata ígért. A szomjat persze biztos oltja, de ez az izé szégyent hoz a Budvar sörre és a limonádékra is.

Ittam már sokkal rosszabb limonádét is, de csalódottabb talán még nem voltam kóstolás során. Mindegy, egy hármassal elbocsátom.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr1718081816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása