festis
Svéd vendégjátékos

Ezt a különleges tesztalanyt Csott Márk egyenesen Svédországból hozta. Köszönet érte!

A meglehetősen szimpla megjelenésű palack érthető okokból csak svéd feliratot tartalmaz, de azt ki tudtam bogarászni, hogy a víz és a cukor, mint fő komponensek mellett 4,5% almalét és mindössze 0,5% citromlét tartalmaz. Elég soványka.

A szénsavmentes limonádék családjába tartozó sárgásan opálos folyadék illata egész kellemes. Enyhe, de természetesnek hat. Az íze viszont kifejezetten gyenge. Pontosabban limonádéra egyáltalán nem hasonlít. Citromosságot még nyomokban sem lehet felfedezni benne, leginkább valamiféle erősen felhígított műbaracklére emlékeztet, vagy gyerekkorom olcsó gyerekzsúrbéli szörpjeire. Mentségére föl lehet hozni, hogy amúgy nem egy zavaróan rossz ital, nincs bántó utóíze, szomjoltónak – főleg jó hidegen – tökéletes. Csak a LEMONADE feliratot kellene róla leszedni, és helyette inkább a LÅNYÁL* illene oda.

Egy kettest azért megérdemel, hiszen az egyest az ihatatlan vacakok kapják.

*: Az „Å” hangértéke a svéd nyelvben jellemzően zárt [o] - ebben a szóban hosszan ejtve

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr1817818345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása