GALVANINA BIO Limonata
Vendégjátékos Olaszországból

Az eddig tesztelt közel száz tesztalany közül alighanem a legkülönlegesebb üvegű limonádé ez az olasz limonádé. Az üvegen domború cirádák között szerényen megbúvik a „GALVANINA” felirat, a túloldalon pedig hasonló sítílusú, de kisebb cikornyák alatt átlátszó címkén fehérrel nyomtatva az apróbetű. Így ugyan az olvashatóság áldozatul esett a design oltárán, de annyira jól néz ki, hogy kénytelen vagyok megbocsátani. A lényeget sikerült kihámozni: 12% citromlé és nádcukor következik a víz után az összetevők listáján.

A nyakra applikált papírcímke figyelmeztet, hogy szénsavas üdítő, gyümölcshússal. Nem egyedülálló, de nem is gyakori – és mindig elgondolkodtat, hogy ezt akkor érdemes fölrázni kibontás előtt, vagy sem. A finom megbillegtetés mellett döntöttem.

Kibontást követően mennyei citromillat fogad. Tényleg csúcs, az eddigi legjobbak között van, akármeddig képes lennék szagolgatni. A teljesen átlátszatlan fehéres ital íze megkoronázza az eddigi élményt. Egyszerűen tökéletes. Az édesebb műfajba tartozik, de ott van benne a citrom minden savassága, a citromhéj olajos citrusossága, a citromba zárt nyári napsugarak és az olasz életérzéshez társított minden elképzelésünk.

A 355ml végét már egész kis kortyokban iszogattam, hogy tovább tartson. Csillagos ötös.

Ezek után szinte szégyenkezve vallom be, hogy nem tudom, kitől kaptam ezt a limonádét. Annyi biztos, hogy egyenesen Olaszországból hozta az illető. De sajnos bekeveredett a számtalan tétel közé… Aki ráismer, jelezze, mert név szerint is szeretném megköszönni neki!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr5617953798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása