Viper
A kakukktojás

A blog egy lelkes rajongója ajándékozott meg e kakukktojásnak számító „limonádéval”. Annak tűnik a csomagolás alapján, valójában azonban egy fiatal italcsoport, a „hard seltzer” osztály egyik tagjával állunk szemben. Ez tehát egy „szénsavas alkoholos ital, csipetnyi frissítő lime ízesítéssel.*”

Alkoholtartalma egy gyenge söréhez hasonlít (4%), ezen kívül még azt is megtudjuk a címkéről, hogy 96 kalóriával kell számolnunk, ha megisszuk a 330 ml-es üveg víztiszta tartalmát. Hát akkor lássuk, mi van a kupak alatt!

Uramisten! Ez a valami konkrétan semmi olyanhoz nem hasonlítható, amit valaha ittam. Rettenetes. Az első gondolat, amit részben az illata ihletett, egy régi emlék feltörése volt: a kilencvenes években Bécsben komoly probléma volt, hogy a gazdik nem szedték fel kedvenceik piszkát, így főleg eső után egy jellegzetes szag lepte el a belváros kevésbé frekventált utcáit. Nos, a Viper határozottan olyan, mint egy bécsi kutyaszaros utcára kiöntött citromos síkosságmentesítő. Kesernyés, de nem a citrom vagy lime keserűsége, hanem valami borzalmasan ipari dologé, mint például a csavarlazító spray. Hihetetlen, de az íz kellemetlensége az utóízben csúcsosodik ki igazán: azt megérezve már-már félelem száll meg, hogy nem tévedés-e a felirat, egyáltalán iható-e a gyártó szerint a szer.
Alkoholtartalma ugyan nem magas, de határozottan érezhető az ízében, és – bár ezt lehet, hogy csak képzelem – de percek alatt a fejemben is.

Volt már olyan limonádé, amit csak különböző adalékokkal (méz és citrom) feljavítva tudtam meginni, de ez az első, amit sehogy. Egyszerűen képtelenség ebből egy egész üveggel letolni. Persze nyilván vannak olyanok, akinek bejön, de én óvakodnék tőlük, valószínűleg más galádságokra is képesek.

Sosem voltam még ennyire biztos az osztályzatban: egyes alá. Senkinek sem ajánlom!

*A definíciót a gyártó honlapjáról koppintottam.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr917876941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása