Pingo doce Limonada fruit love

Ezt a limonádét Portugália csodálatos fővárosából, Lisszabonból hozta Buday Gergő barátom. Köszönet érte!

A dicséretesen szimpla csomagolás szemmel láthatóan nagyon sűrű, rostokban gazdag szénsavmentes limonádét tartalmaz. A látvány oka egyszerű: 25% citromtartalom! Ez eddig rekordernek számít, még sosem találkoztam ennyire citromossal, kicsit félek is tőle. További 9,5% cukor, a többi víz. Elképesztő. Alig várom, hogy kibontsam.

Kibontás után az illata átütően citromos. Mintha a frissen felszeletelt gyümölcsöt szagolnám. Az ízében is dominál a citrom a maga természetességében, beleértve az enyhén fanyar, kesernyés citrusosságot is, amit ugyanakkor jól ellensúlyoz a bőven adagolt cukor édessége. A megszokottnál töményebb az ízélmény, dolgoznak, zsibbadnak a nyelv melletti nyálmirigyek, s közben hullámokban tör az emberre a jóleső, libabőrös borzongás. Kicsit aggódom, hogy ha megiszom ezt a 750ml-t, azzal lényegében behabzsolok négy vagy öt citromot, de egyszerűen letehetetlen. Ebben a kötelező alkotóelemek mellett tényleg ott van a meleg nyári naplemente a Cabo da Roca világítótornyával a hátunk mögött, amint elmélázva nézzük az öreg kontinens legnyugatibb pontjának egyik felmelegedett sziklájáról a távoli habokba bukó narancssárga napkorongot.

Csillagos ötös.

Utóirat: ha Portugáliában jártok, hozzatok nekem még ebből a kincsből!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr9417827763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása