WLJ Gyümölcslé Vitamin C Ital Citromos Ízű

A cím nem elírás, vagy bénázás. Ezt a fantázianevet adta az importőr ennek a limonádénak látszó italnak. A Kínából származó tesztalany gyártója mindössze egyetlen nem kínai nyelvű feliratocskát biggyesztett alig észrevehetően a dobozra: „Rich in vitamin C”. Sebaj, ilyenkor mindig segítségemre siet a nagyszerű kamerás Google fordító. Nos, izé. Ha hinni lehet a technikának, akkor az üdítő igazi neve nyersfordításban: „pöcs”.

Ezek után kicsit félek az importőr szerint a citromlé mellett körtelét és almalét is tartalmazó ital kóstolásától (a különféle vegyszereket és a sót most hagyjuk is).

A kibontás utáni szokásos szagolgatásnál hirtelen eszembe jutott az évtizedekkel előtt hallott, és most sajnos figyelembe nem vett jó tanács a kémia óráról: sosem szagolunk közvetlenül a vegyszerbe, hanem csak finom legyezgetéssel. A dobozból feltörő karcos bűz szinte fejbekólintott. Egy hangos „uhh” felkiáltással voltam kénytelen hátrahőkölni. És még sokadik önkínzó szagolgatásra sem csökken ez a mérhetetlen, elsősorban a régifajta cipőpasztára, mellette cefrére és talán kicsit indiai füstölő pálcikákra emlékeztető szag. Bátran ki merem jelenteni, hogy az eddig tesztelt 91 limonádé közül ez a legbüdösebb.

A sötétsárga, opálos, szénsavmentes folyadék kóstolásánál – igen, bevállaltam – már meg sem lepődök. Borzalmas. Az előbb körülírt „illat” felerősödve betölti a szájüregem, és alig hagy teret az amúgy szimplán édes íznek, amiben amúgy valóban felfedezhető a körte is. A lecsengésben masszív kesernyésség jelenik meg, ami rendkívül hosszan kitart. Még negyedórával a kortyolgatás után is érezni kicsit. Ebből képtelenség 230 ml-t meginni. Van az a pont, ahol elismerem a vereséget, feladom. A kötelességem teljesítettem, mindent tudok már erről az italról öt-hat korty után is. A többi megy a lefolyóba. És közben elmondok egy fohászt a halakért. Remélem, eléggé felhígul, mire odaér hozzájuk.

Értékelés: egyes alá.

Vásárlás helye: DunaPanda
Vásárlás ideje: 2022.  június 26.
Ára: sajnos most vettem észre, hogy a polcról készült fotón nem az ő ára szerepel alatta kiírva… De mindegy is. Senki ne vegye meg, akinek kedves az élete!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr3917990872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása