Békanő Limonádé – Uborka-menta

Hol is kezdjem. Ha az volt a névvel a gyártó célja, hogy meghökkentsen, az sikerült. Nem mondanám, hogy teljességgel pozitív érzéseket kelt bennem a „Békanő” elnevezés, főleg, hogy maga az ital is valami világoszöld vízszerű anyag a karcsúsított PET-palackban, de megnyugtatott, amikor utánanéztem a lexikonban, és városi gyerekként megtudtam, hogy a menta és az uborka is zöldek. Rövid megkönnyebbülésem újabb homlokráncolásba ment át, amikor a címkén elolvastam, hogy ebben bizony a vízen, cukron és széndioxidon kívül csak a modern vegyipar által előállított adalékok vannak. Citrom híján vajon mitől volna limonádé ez?

Kitöltve jön az igazi meglepetés. A természetellenes színt egy egész bizarr, átható, szinte bántó cefreillat egészíti ki. Mélyről toluló emlékeim alapján a rohadt naspolyára emlékeztet. Ez az illat a kóstolás fő élményévé is avanzsál aztán, és az ember nem tud szabadulni a gondolattól, hogy „na ne már, ezt nem hiszem el”. Pedig valójában készséggel elhiszem, hogy a megszottyadt cukrozott uborka mentával pont ilyen rohadtalmaízű, de ki akarna direkt efféléket inni? A menta amúgy alig érezhető, inkább csak az utóízben érhető tetten, mint egy öt perce kiköpött rágó emléke.

Nem kérdés: az osztályzat egyesnél jobb nem lehet.

Vásárlás helye: dm (Aréna plaza)
Vásárlás ideje: 2022. 05. 06.
Ára: 359,-Ft (718,-Ft/liter)

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr4317849199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása