„Genki Forest Mandarin Íz Szénsavas üditőital” (sic)

A cím nem elírás, így hívják... Kicsit félve kóstolom ezt a kínai csodát, mert a ráragasztott szűkszavú magyar nyelvű mikrocetli alapján a két fő összetevője szénsavas víz és cukoralkohol. És azt sem tudhatom, hogy jó-e még, mert a cetli csak annyit segít, hogy „Gyártási dátum: Lássa meg a csomagján”. Nézem, nézem a csomagom, de nem látom. Sőt, a palackon sem látom sehol, és ha látnám, akkor se tudnám, hogy a gyártási dátumtól kezdve mennyi ideig fogyasztható.

A Google fordítóval odáig jutottam, hogy az amúgy kétségtelenül pofásra dizájnolt termék neve magyarul „Vitalitás erdő”, valamint hogy nincs benne zsír, cukor és kalória. Ránézésre nem is lehet sokminden más sem benne, mert a 480ml-es PET palack falán keresztül konkrétan szódavíznek látszik. De a limonádétesztelők élete nem csak játék és mese, úgyhogy vágjunk bele.

Kibontás után meglepően intenzív citrusosságot áraszt. Az illatáról csukott szemmel tényleg hajlandó volnék elhinni, hogy friss mandarint, sőt, friss mandarinhéj-olajat szagolok épp. Az íze már sokkal gyengécskébb, bár nem mondanám kellemetlennek. Édeskés, távolról mandarinra is emlékeztető ízvilága van. Persze a limonádékhoz semmi köze, ezt szögezzük le gyorsan. Az édesítőíz marad meg legtovább a lecsengés során, de valahogy kevésbé émelyítő, mint az efféle limonádéktól megszokhattuk.

Összességében nem egy jó ital ez, de kár lenne bántani, próbálkozásnak egész derék. Szerintem megérdemel egy bíztató kettest.

Vásárlás helye: DunaPanda
Vásárlás ideje: 2022.  június 26.
Ára: 699,-Ft (1456,-Ft/liter)

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr417903811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása