Thomas Henry Bitter Lemon

A csöppnyi (kétdecis) üveg angol felirata szerint Thomas Henry nem más, mint az ember, aki 1773-ban először tett széndioxidot a vízbe. Emellett egy szép kis méltatást is olvashatunk ott erről az italról, de mivel a Nagy Limonádétesztnek nincs szüksége konkurrenciára, juszt sem idézem. Inkább a saját érzékszerveimnek hiszek.

Kitöltésnél intenzíven felpezseg, tényleg nagyon szénsavas. Illata citromos, de keveredik bele valami enyhe ózonszag is, amit régen a fénymásológépek használatánál éreztem. Az íze kifejezetten kesernyés, de hát a név elég egyértelműen felhívta erre a figyelmet – és jól is áll neki. Tulajdonképpen egy limonádé és egy tonik keresztezése ez, igazi kininnel. Vélhetően lesznek, akiknek ez már túl keserű, ők majd választanak legközelebb mást. Én viszont biztos fogom még ezt keresni, hacsak a meglehetősen borsos ára vissza nem tart tőle legközelebb.

Ennek a limonádénak egyénisége van, egyértelműen jár az ötös.

Vásárlás helye: Prémium Delikát (Budakeszi Tesco üzletsoron)
Vásárlás ideje: 2022.  június eleje
Ára: 760,-Ft (3800,-Ft/liter)

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr9817904699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása