TOPJOY Limonádé (citrom – lime ízű)

A Topjoy limonádé-triumvirátusának leglimonádébbnak tűnő tagját tartom gömbölyded palackocskába zárva a markomban. Itt ugyanis a citrom (8%) és a lime (0,5%) kellene hogy domináljon a felirat szerint, illetve mellette még az alma is (11,5%), ha tovább olvasunk. A gyártó javaslatát követve alaposan felrázva töltöttem pohárba – ezzel nem kockáztattam semmit, hiszen szénsavmentes.

Illata erőtlen, de felfedezhető benne a citrom és az alma is. Kinézete olyan, amilyennek lennie kell, talán csak egy árnyalattal tűnik hígabbnak a felső kategóriás limonádéknál. Ízében az alma – és itt elsősorban az olcsó dobozos almalékre gondolok – érezhető, de ott van mellette a citrom is, a lime pedig… nos, abban inkább hinni kell. Az ízek valahogy nem értek össze eggyé, de mielőtt valaki azt hinné, hogy bántani akarom, nem, szó sincs róla. Mondhatom, hogy kellemes az összhatás. A garatban lecsengő cseppnyi kesernyésségével és a citrom fogzománcpróbáló savasságával együtt kifejezetten szerethető.

Sok finomabb, sok rafináltabb limonádéval találkoztam, de egy ötös alát neki is ki kell osztanom.

Köszönöm a tesztalanyt Bogdán Grétinek és Szabó Enikőnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr8917920937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása