SANPELLEGRINO Limonata BIO
SANPELLEGRINO Limonata BIO

A kecses üvegben lévő opálos folyadék alaposan szemlélve észrevehető rostokat tartalmaz, ami mindenképpen jó jel. A felirat szerint 16% citromlé, ami még jobb jel.

Felbontáskor nem szisszent, hanem pukkant, de nem érzem szénsavasabbnak az átlagnál. Ízre nem rossz, kifejezetten savas. Ha bor lenne, talán dicsérnem a savgerincet, de limonádéban ez kicsit egysíkú. Az utóíze és az illata is emlékeztet valamicskét a citromízű, citromillatú, de nem citromból ...

ReMix Knjaz superior limunada
ReMix Knjaz superior limunada

Ezt is Szerbiából szerváltam ( a Tube-bal együtt ). A narancssárgára színezett műanyagpalack feliratából a lényeget így is értem: 14% gyümölcstartalom, mégpedig állítólag szicíliai citrom. Azt gondolom, egy gyári limonádénál ez szép arány.

Ízre nem rossz. Jól megcukrozták, kicsit talán túlzásba is vitték, de az összhatás kellemes, nem szirupos. Egész kicsit tetten érhető benne az állott íz, ami más limonádékban is feltűnik néha. Meg mintha egy ...

tube zova&limun
tube zova&limun

Kicsit kilóg a sorból ez a Szerbiában vásárolt bodzás limonádé, mert ez inkább egy citromos bodzaszörp – de ne szaladjunk ennyire előre. A gusztusos műanyag cső, amiről a nevét kapta, és amin a "tube or not 2be" szóvicc borzolja a kedélyeket, elegánsan elrejti a benne lévő fél liter folyadékot. A szerb nyelvű feliratot sajnos nem értem, de annyit ki tudok belőle silabizálni, hogy 6% citromlét tartalmaz. Kinyitás után kellemes bodzás illat nyugtat meg.

Jól ...

Sió Limonádé Üde Citrus
Sió Limonádé Üde Citrus

A félliteres karcsúsított PET palack a neves magyar(országi) gyártó egyik szénsavmentes limonádéját tartalmazza. A csomagolás kifejezetten tetszik. És még informatív is. Érdekes, hogy túl vagy harminc limonádéteszten ez az első, amelyik citromfű kivonatot is tartalmaz – pedig ugye milyen kézenfekvő? A citrommal viszont nem túloztak, a 4,8% messze elmarad a hagyományos aránytól.

Az illata elég halvány, látszik, hogy nem foglalkoztak vele a Sió ...

BBB Lemonade
BBB Lemonade

Ezt is Bulgáriában vásároltam, mint a múltkori Frudadát , de itt van angol felirat is. Sajnos nem sok jót ígér. Becsülettel figyelmeztet, hogy fenilanalint tartalmaz, majd hosszan sorolja, hogy még mi mindent, aminek semmi keresnivalója egy limonádéban. Citromot, a jelek szerint elfelejtettek tenni bele, leszámítva a természetazonos aromáját. A kinézet ráerősít erre: a víztiszta de élénksárga folyadék limonádé helyett inkább egy vizeletmintára emlékeztet - ...

Bubee
Bubee

Szokatlan ez a PET-palack és dobozos üdítő hibrid, de legalább felbontás nélkül is látszik, hogy egy hígan, aligfehéren opálos üdítővel van dolgunk. A design (és szerintem a név is) elég bazári, de informatív. Citrom-menta és sztívia édesítő. Az előbbit kellene érezni, az utóbbit jobb lenne nem. Az már csak az apróbetűből derül ki, hogy valójában se citrom, se menta nincs benne. Ez bizony nem sok jót ígér.

Az illatából egész halványan feldereng a ...

Pingo doce Limonada fruit love
Pingo doce Limonada fruit love

Ezt a limonádét Portugália csodálatos fővárosából, Lisszabonból hozta Buday Gergő barátom. Köszönet érte!

A dicséretesen szimpla csomagolás szemmel láthatóan nagyon sűrű, rostokban gazdag szénsavmentes limonádét tartalmaz. A látvány oka egyszerű: 25% citromtartalom! Ez eddig rekordernek számít, még sosem találkoztam ennyire citromossal, kicsit félek is tőle. További 9,5% cukor, a többi víz. Elképesztő. Alig várom, hogy kibontsam.

Kibontás után ...

Lemon Sprizz
Lemon Sprizz

Az Aldi saját márkás szénsavas limonádéja a fő felirat szerint nem tartalmaz alkoholt. Nahát! De legalább színező- és tartósítószert sem. Azt is megtudjuk, hogy Ausztriában készül, de a citrom, mely komoly 12%-ban van jelen az italban, az EU-n kívülről származik. A receptúra becsületesen egyszerű.

Az illata nem túl erős, de hiteles. Ránézésre a pohárban is rendes limonádénak látszik, bár a feltüntetett aránytól elvárhatónál kicsit hígabbnak. Sajnos ...

CAWSTON PRESS Elderflower Lemonade
CAWSTON PRESS Elderflower Lemonade

A kizárólag tipográfiára támaszkodó designnal sokkoló doboz felirata szerint bodzavirágos limonádé facsart citromlével és almával, amihez se cukrot, se édesítőt nem adtak, ezért csodálatosan könnyed (light). Hűha. Sőt: ajaj.

Pohárba töltve szépen felpezseg ez az enyhén sárgás árnyalatú opálos limonádé. Az illatában az alma a legdominánsabb, de a bodza is érezhető, viszont citrom alig. Az ízében fordul a sorrend: leginkább citromos bodzaszörp, enyhe ...

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

Archívum

süti beállítások módosítása