Békanő Limonádé – Almás pite ízű

Utoljára akkor voltam így megrökönyödve italkreálmányon, amikor a kétezres évek elején arról olvastam, hogy valaki az Egyesült Állapokban piacra dobott egy hálaadás napi pulyka ízű üdítőitalt. A korábbi teszteken nagyon rosszul és kifejezetten jól is szereplő Békanő trilógia harmadik tagjának sikerült a rökönyítés: almás pite ízű limonádéval sokkolnak. Kicsit félek a „különleges ízvilág” felirat által sugallt meglepetéstől. Elvileg almát és vaníliát kellene éreznem, limonádénak pedig legfeljebb a citromot csak a nevében hordozó citromsav jogán nevezhető.

A teaszerűen barnás átlátszó szénsavas ital illata masszívan felidézi gyerekkorom selyemcukorkáinak emlékét. Az az émelyítő vaníliaaromás tömény cukorét, ami szopogatás közben éles peremeket képez a felszínén, amivel az ember gyereke boldogan megvágja a nyelvét. Itt ettől nem kell tartanunk, de az émelyítő íz megvan. Ellenpontként kapott egy savanykás felütést, de ez sehogy sem harmonizál az alapízzel. Az egész valahogy furcsa. Almás pitére csak távolról emlékeztet, jó sok belemagyarázással. Cserébe sikerül fenntartania a kíváncsiságot. Újabb és újabb kortyokat próbálok analizálni, hogy mégis mi lehet ez. Az alma a lecsengésében érhető tetten, abban legalább jó hosszan. Percek múltán is felidézhető az egyre pacsulisabb utóíz.

Fogjuk fel úgy, hogy ez egy kísérlet volt. Hiába írták rá, nem limonádé és nem üdítő. De valakinek meg kellett próbálnia. Biztos vagyok benne, hogy az alkotójának egy régi álma teljesült ezzel. Kész, kitette a pipát, tovább lehet lépni. A lének meg adjunk egy kettest.

Vásárlás helye: dm (Aréna plaza)
Vásárlás ideje: 2022. 05. 06.
Ára: 359,-Ft (718,-Ft/liter)

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylimonadeteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr4117865203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nagy Limonádéteszt

Ki ne szeretné a limonádét? Citrom, cukor, víz. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Az élelmiszeripar meglepően széles választékot kínál e népszerű nyári frissítőből. Arra vállalkoztam, hogy a lehető legtöbbet végigkóstolom és tapasztalataimat dokumentálom.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása